A blog szerzője

lanczi_andras_fuggoagy-szakerto.jpg

Lánczi András
a függőágy-szakértő
andras@fuggoagy.info

Csatlakozz!

Magyarország egyetlen Függőágyboltja

Kézzel szőtt mexikói, brazil, kolumbiai, indonéz függőágyak és függőszékek óriási választékban kaphatók. Próbáld ki és vidd haza, garantált a függőség! Kiegészítők, babafüggőágyak, hordozókendők, és csak nálunk: egyedi laptoptartó babtábla, akár saját fotóval is. Webáruházunkban mindezt meg is rendelheted.

A Függőágybolt címe:

1117 Budapest, Fehérvári út 31.

Telefon: 30-9928600

Lengve libben a lógó csoda,
Fuvallat fújja fenn a fán
Színes szalag száll szótlan
Álmodok általad ágyacskám.

Vigyázat, hamisítják!

2014.01.30. 10:21

Egy kedves vásárlónk hívott fel ma reggel azzal, hogy mennyire felháborító az egyik kuponos oldalon a La Siesta Joki ellopott képeivel és a fuggoagy.hu szövegével [konkrétan az enyémmel] hirdetett hamisítvány reklámozása.

És valóban.

A meghirdetett termék kinézete, minősége nyilván nem elég jó, hogy lefotózzák, ha egy másik (az eredeti) termék máshonnan leszedett képeivel próbálják rávenni a gyanútlan vásárlókat, hogy megvásárolják a kétes eredetű hamisítványt.

  • Az eredeti termék: 100% pamut, illetve biopamut, a kamutermék cordura (az a hátizsák-anyag)
  • Az eredeti termék párnája puha és meleg poliészter szál töltelékanyaggal van töltve, a kamutermék polisztirolgyönggyel - ami babzsákba való, nem csepphintába.
  • Az eredeti termék TÜV által bevizsgált, egy nagy múltú német cég jó minőségű terméke. A kamutermékről még csak fotót sem mertek közzétenni, nem lehet tudni, milyen is valójában.

yuki1.jpg
Úgy tűnik, ez rendszeresen előfordul a kuponos oldalaknál, emlékezzünk csak a korábbi esetre, amikor egy másik cég silány vackait próbálták szintén La Siesta stúdiófotóval (és nem létező termékek fotóival) eladni:

Mindez egyértelműen törvényellenes.

A Gazdasági Versenyhivatal honlapja szerint:

"Az Fttv. mellékletében (ún. feketelista) meghatározott kereskedelmi gyakorlatok a törvény erejénél fogva tisztességtelenek. Ezekben az esetekben tehát a jogsértés megállapításához csak azt kell bizonyítani, hogy a magatartás megvalósult." Mint láthatjuk, megvalósult.

"13: Meghatározott vállalkozás által előállított áruhoz hasonló áru reklámozása olyan szándékosan megtévesztő módon, hogy a fogyasztó azt gondolhatja, hogy az árut - a valóságtól eltérően - ugyanaz a vállalkozás állította elő." Hm, hm.

UPDATE: a "termék" gyártója kérésemre levette a fotókat, és a szöveget is átírta. Most várom, hogy a kuponos oldalról is eltűnjön, és ezzel vége is lesz a sztorinak.

UPDATE 2: a kuponos cég nem válaszolt (amiről nem beszélünk, az nincs...), nem vette le a szövegemet, csak módosították a jogtalanul használt képeket: összenyomták, tükrözték, átszínezték és rárajzoltak egy címkét, íme:

00014_18967.jpg

00013_14413.jpg

Hát ez elég szánalmas. Továbbra is lopott képekkel, lopott szöveggel hirdetnek valamit, ami nem a képen látható termék. Sajnos ez van.

UPDATE 3: 5 nap után (!) válaszolt a kuponos cég:

Köszönjük jelzését, illetékessel egyeztetve az ajánlat jelenlegi formájában jogilag helytálló.
Szép napot kívánunk!

De ebben nagyon tévednek.


UPDATE 4: a függőágy.hu-ról lopott szöveget végül levették, a képeket nem:

A képekkel kapcsolatban továbbra is korábbi álláspontunkat tudjuk megerősíteni, miszerint ellenőrzötten nem jogsértőek.

Ez nyilván azt jelenti, hogy használjátok a képeket bátran hamisítvány reklámozására, elég csak egy kicsit átalakítani:

© 2014 by La Siesta GmbH | All rights reserved, duplication and distribution without authorisation strictly forbidden.

Na részemről ennyi a sztori.

1 komment

süti beállítások módosítása